zasebnost

Ime in kontakt odgovorne osebe v skladu s členom 4, odstavek 7 DSGVO

Sterneninsel e.V.
Ambulantna bolnišnica za otroke in mladino Pforzheim & Enzkreis
Naslov: Wittelsbacherstrasse 18, 75177 Pforzheim
telefon: + 49 7231 8001008
E-pošta: mail @sterneninsel.com

Pooblaščenec za varstvo podatkov: Joerg Hauck

Varnost in zaščita vaših osebnih podatkov

Menimo, da je naša najpomembnejša odgovornost varovati zaupnost osebnih podatkov, ki jih posredujete, in jo zaščititi pred nepooblaščenim dostopom. Zato uporabljamo izredno skrbne in najsodobnejše varnostne standarde, ki zagotavljajo maksimalno zaščito vaših osebnih podatkov.

Kot zasebno podjetje veljajo določbe evropske uredbe o varstvu podatkov (DSGVO) in predpisi Zveznega zakona o varstvu podatkov (BDSG). Sprejeli smo tehnične in organizacijske ukrepe za zagotovitev, da pravila o varstvu podatkov spoštujemo tako z nami kot tudi z našimi zunanjimi ponudniki storitev.

opredelitve

Zakonodaja zahteva, da se osebni podatki obdelujejo zakonito, v dobri veri in na način, ki je razumljiv za posameznika, na katerega se podatki nanašajo ("zakonitost, pravičnost, preglednost"). Da bi to zagotovili, vas obveščamo o posameznih pravnih opredelitvah, ki se uporabljajo tudi v tej izjavi o zasebnosti:

1. Osebni podatki
"Osebni podatki" pomenijo vse informacije v zvezi z določeno ali določljivo fizično osebo (v nadaljnjem besedilu "oseba, na katero se podatki nanašajo"); kot določljiva fizična oseba je tista, ki neposredno ali posredno, zlasti z dodelitvijo identifikacijske oznake, kot so ime, je mogoče identificirati z identifikacijsko številko, podatke o lokaciji, na spletni identifikator ali enega ali več posebnih značilnosti, ki odražajo fizično , fiziološke, genetske, duševne, ekonomske, kulturne ali družbene identitete te fizične osebe.

2. obdelava
je "predelavo" vsakega, z ali brez pomoči avtomatiziranih procesov, določenega ukrepa ali takega števila procesov, povezanih z osebnimi podatki, kot so zbiranje, zbiranje, organizacije, ureditve, shranjevanje, prilagajanje ali predelava, iskanje, posvetovanje , uporaba, razkritje s prenosom, razširjanje ali kakršno koli drugo obliko zagotavljanja, ujemanje ali povezovanje, omejitev, izbris ali uničenje.

3. Omejitev obdelave
"Omejitev obdelave" je označevanje osebnih podatkov, shranjenih z namenom omejitve njegove prihodnje obdelave.

4. Profiliranje
"Profiliranje" pomeni katero koli vrsto avtomatizirani obdelavi osebnih podatkov, ki je, da se ti osebni podatki se uporabljajo za oceno nekaterih osebnih vidikov v zvezi s fizično osebo, zlasti vidikov, povezanih z delovno uspešnost, gospodarskih razmer, zdravja, analizirati ali napovedati osebne preference, interese, zanesljivost, obnašanje, lokacijo ali spremembo lokacije te fizične osebe.

5. pseudonymization
"Psevdonimi" je obdelava osebnih podatkov na način, da se osebni podatki ne bodo več dodeljena določeni temi, brez pomoči dodatnih informacij, če te dodatne informacije se hranijo ločeno in tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi zagotovi, da se osebni podatkov ni mogoče uvrstiti na določeno ali določljivo fizično osebo.

6. Datotečni sistem
"Datotečni sistem" pomeni vsak strukturiran zbirko osebnih podatkov, ki so dostopni v skladu z določenimi merili, ne glede na to, ali je ta zbirka centraliziran, decentraliziran ali razvrščeni po funkcionalni ali geografski podlagi.

7. odgovorni
"Odgovorna oseba" pomeni fizično ali pravno osebo, javni organ, organ ali organ, ki sam ali skupaj z drugimi odloča o namenih in sredstvih za obdelavo osebnih podatkov; če so cilji in sredstva takšne obdelave določeni v zakonodaji Unije ali zakonodaji držav članic, se upravljavec ali posebna merila za njegovo imenovanje lahko določijo v skladu z zakonodajo Unije ali nacionalno zakonodajo.

8. procesorji
"Procesor" pomeni fizično ali pravno osebo, javni organ, organ ali organ, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca.

9. sprejemnik
"Prejemnik" pomeni fizično ali pravno osebo, javni organ, agencijo ali drug subjekt, na katerega se osebni podatki razkrijejo, ne glede na to, ali gre za tretjo osebo. Vendar pa organi, ki lahko v skladu z zakonodajo Unije ali nacionalno zakonodajo v zvezi z določeno misijo prejmejo osebne podatke, ne štejejo za prejemnike; obdelava teh podatkov s strani navedenih organov je v skladu z veljavnimi pravili o varstvu podatkov v skladu z nameni obdelave.

10. tretji
"Tretja oseba" je fizična ali pravna oseba, javni organ za obdelavo napravo osebnih podatkov ali drug organ, ki se nanašajo osebni podatki, odgovorno osebo, procesor in osebe, ki so pooblaščene pod neposredno oblastjo upravljavca ali obdelovalca.

11. soglasje
A "soglasje" za zadevne osebe, katero od posameznega primera, so prostovoljno obveščeni način in nedvoumno dal izjavo o nameri, v obliki izjave ali drug prepoznaven pritrdilen akta, ki bi razumeli, osebo, ki se ukvarjajo z obdelavo njo strinja osebnih podatkov.

Zakonitost obdelave

Obdelava osebnih podatkov je zakonita le, če obstaja pravna podlaga za obdelavo. Pravna podlaga za obdelavo lahko v skladu s členom 6, odstavek 1
lit. a - f DSGVO zlasti:

  • Posameznik, na katerega se podatki nanašajo, je dal privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, za enega ali več posebnih namenov;
  • obdelava je potrebna za izvedbo naročila, na katero je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, stranka ali za izvajanje predpogodbenih ukrepov, ki se izvedejo na zahtevo posameznika, na katerega se podatki nanašajo;
  • obdelava je potrebna za izpolnjevanje pravne obveznosti, ki velja za upravljavca;
  • obdelava je potrebna za zaščito življenjskih interesov posameznika, na katerega se podatki nanašajo, ali katere koli druge fizične osebe;
  • obdelava je potrebna za opravljanje naloge, ki je v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, prenesene na upravljavca;
  • obdelava je potrebna za zaščito legitimnih interesov upravljavca ali tretjo stranko, razen če interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov, prevladujejo, še posebej, ko gre od posameznika je otrok ,

Informacije o zbiranju osebnih podatkov

(1) V nadaljevanju obveščamo o zbiranju osebnih podatkov, ko uporabljamo našo spletno stran. Osebni podatki so z. Ime, naslov, e-poštni naslovi, vedenje uporabnikov.

(2), ko nas kontaktirate po e-pošti ali preko kontaktnega obrazca, podatki, ki jih vas (vaš e-poštni naslov, če je primerno, ime in telefonsko številko), ki je shranjena pri nas odgovorili na vaša vprašanja. Podatke v tej povezavi brisamo, potem ko shranjevanje ni več potrebno ali pa je obdelava omejena, če obstajajo zakonske obveznosti skladiščenja.

Zbiranje osebnih podatkov ob obisku naše spletne strani

Če spletno mesto uporabljate samo v informativne namene, torej če se ne registrirate ali nam kako drugače posredujete informacij, zbiramo samo osebne podatke, ki jih vaš brskalnik posreduje našemu strežniku. Če si želite ogledati našo spletno stran, zbiramo naslednje podatke, ki so tehnično potrebni, da vam naše spletno mesto prikažemo ter zagotovimo stabilnost in varnost (pravna podlaga je 6. odst. 1. S. 1 lit. f GDPR):

  • IP naslov
  • Datum in čas zahteve
  • Razlika v časovnem pasu do Greenwicha
  • srednji čas (GMT)
  • Vsebina zahteve (konkretna stran)
  • Dostop Stanje / HTTP koda stanja
  • vsako preneseno količino podatkov
  • Spletna stran, iz katere zahteva zahteva
  • brskalnik
  • Operacijski sistem in njegov vmesnik
  • Jezik in različica programske opreme brskalnika.

Uporaba piškotkov

(1) Poleg zgoraj navedenih podatkov se piškotki shranijo na vaš računalnik, ko uporabljate našo spletno stran. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene na vašem trdem disku v brskalniku, ki ga uporabljate, in prek katerih se določene informacije pretakajo na mesto, ki nastavi piškotek. Piškotki ne morejo izvajati programov ali prenašati virusov na vaš računalnik. Služijo temu, da internetna ponudba na splošno bolj prijazna in učinkovita.

(2) To spletno mesto uporablja naslednje vrste piškotkov, katerih obseg in funkcionalnost sta razložena spodaj:

  • Prehodni piškotki (glej a.)
  • Trajni piškotki (glej b.).
  • Prehodni piškotki se samodejno izbrišejo, ko zaprete brskalnik. Ti vključujejo zlasti sejne piškotke. Ti shranijo tako imenovani ID seje, s katerim lahko skupni seji dodelite različne zahteve vašega brskalnika. To omogoča prepoznavanje vašega računalnika, ko se vrnete na naše spletno mesto. Sejni piškotki se izbrišejo, ko se odjavite ali zaprete brskalnik.
  • Trajni piškotki se samodejno izbrišejo po določenem obdobju, ki se lahko razlikuje glede na piškotek. Piškotke lahko kadar koli izbrišete v varnostnih nastavitvah svojega brskalnika.
  • Nastavitve brskalnika lahko konfigurirate po svojih željah in
    npr. B. zavrniti sprejemanje piškotkov tretjih oseb ali vseh piškotkov. Tako imenovani "piškotki tretjih oseb" so piškotki, ki jih je nastavila tretja oseba in torej ne dejansko spletno mesto, na katerem ste trenutno. Želimo poudariti, da če deaktivirate piškotke, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

Več funkcij in ponudbe naše spletne strani

(1) Poleg zgolj informativne uporabe naše spletne strani nudimo različne storitve, ki jih lahko uporabite, če vas zanima. Če želite to narediti, boste na splošno morali posredovati druge osebne podatke, ki jih uporabljamo za zagotavljanje storitve in za katere veljajo navedena načela obdelave podatkov.

(2) Delno obdelujemo vaše podatke od zunanjih ponudnikov storitev. Te smo skrbno izbrali in naročili z nami, zavezani so našim navodilom in redno pregledujemo.

(3) Poleg tega lahko vaše osebne podatke razkrijemo tretjim osebam, če nam ponudimo akcijske udeležbe, natečaje, pogodbe ali podobne storitve skupaj s partnerji. Za več informacij se obrnite na svoje osebne podatke ali spodaj v opis ponudbe.

(4) V kolikor imajo naši ponudniki storitev ali partnerji svoj sedež v državi zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP), vas obveščamo o posledicah te okoliščine v opisu ponudbe.

Otroci

Naša ponudba je v osnovi namenjena odraslim. Osebe, mlajše od 18 let, nam ne smejo posredovati nobenih osebnih podatkov brez soglasja svojih staršev ali skrbnikov.

Pravice zadevne osebe

(1) Preklic soglasja
Če obdelava osebnih podatkov temelji na dani soglasju, imate pravico, da kadar koli prekličete privolitev. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, opravljene na podlagi privolitve do preklica.

Za uveljavljanje pravice do odstopa lahko nas vedno kontaktirate.

(2) Pravica do potrditve
Imate pravico zahtevati od odgovorne osebe, da potrdi, da obdelujemo osebne podatke v zvezi z vami. Kadarkoli lahko zahtevate potrditev s pomočjo zgornjih kontaktnih podatkov.

(3) Pravica do obveščenosti
Če se obdelujejo osebni podatki, lahko kadarkoli zahtevate informacije o teh osebnih podatkih in naslednjih informacijah:

  • namene obdelave;
  • kategorije osebnih podatkov, ki se obdelujejo;
  • prejemnike ali kategorije prejemnikov, katerim so bili osebni podatki razkriti ali se še vedno razkrivajo, zlasti prejemnikom v tretjih državah ali mednarodnim organizacijam;
  • če je mogoče, načrtovano trajanje shranjevanja osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila za določitev tega trajanja;
  • obstoj pravice do popravka ali izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, ali omejitve obdelave s strani upravljavca ali pravice do ugovora s takšno obdelavo;
  • obstoj pravice do pritožbe nadzornemu organu;
  • če osebni podatki niso zbrani od posameznika, na katerega se podatki nanašajo, vse razpoložljive informacije o viru podatkov;
  • obstoj avtomatiziranega odločanja, vključno s profiliranjem v skladu s členom 22(1 in 4) GDPR in - vsaj v teh primerih - smiselne informacije o vključeni logiki ter obsegu in predvidenih učinkih takšne obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Če se osebni podatki posredujejo tretji državi ali mednarodni organizaciji, imate pravico do obveščenosti o ustreznih zaščitnih ukrepih iz člena 46 DSGVO v zvezi s prenosom. Nudimo kopijo osebnih podatkov, ki so predmet obdelave. Za vse dodatne kopije, ki jih zahtevate od osebe, lahko zaračunamo razumno plačilo na podlagi administrativnih stroškov. Če je vloga vložena elektronsko, morajo biti podatki posredovani v standardni elektronski obliki, razen če ni drugače navedeno. Pravica do prejema izvoda iz odstavka 3 ne vpliva na pravice in svoboščine drugih.

(4) Pravica do popravka
Imate pravico zahtevati takojšnje popravek nepravilnih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas. Upoštevajoč namene obdelave imate pravico zahtevati dokončanje nepopolnih osebnih podatkov, vključno z dodatnim poročilom.

(5) Pravica do izbrisa ("Pravica do pozabljenosti")
Imate pravico zahtevati, da se oseba, odgovorna za vaše osebne podatke, nemudoma izbriše in da smo dolžni takoj izbrisati osebne podatke, če velja eno od naslednjega:

  • Osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani.
  • Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, prekliče svojo privolitev, na kateri je temeljila obdelava, v skladu s črko a 6. odstavka 1. člena ali črko a 9. odstavka 2. člena GDPR in za obdelavo ni druge pravne podlage.
  • Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ugovarja obdelavi v skladu s členom 21(1) GDPR in za obdelavo ni nobenih prevladujočih legitimnih razlogov ali posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ugovarja obdelavi v skladu z 21.(2) členom GDPR.
  • Osebni podatki so bili obdelani nezakonito.
  • Izbris osebnih podatkov je potreben za izpolnitev pravne obveznosti v skladu z zakonodajo Unije ali nacionalno zakonodajo, ki velja za upravljavca.
  • Osebni podatki so bili zbrani v zvezi s storitvami informacijske družbe, ponujenimi v skladu s členom 8(1) GDPR.

Ali je odgovorna oseba, ki je podatke javnosti osebno, je dolžan v skladu z odstavkom 1 njihove odpovedi, sprejme ustrezne ukrepe, ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov izvajanja, vključno s tehnično da za upravljavce podatkov, ki obdelujejo osebne podatke o obvestiti, da je katera koli zainteresirana oseba od njih zahteval izbris vseh povezav do teh osebnih podatkov ali kopij ali ponovitev osebnih podatkov.

Pravica do preklica ("pravica do pozabljenosti") ne obstaja, če je potrebna obdelava:

  • uveljavljati pravico do svobode izražanja in obveščanja;
  • za skladnost z zakonsko obveznostjo, ki zahteva obdelavo z zakonodajo Unije ali države članice, je predmet obtožbe, ali izvajanje naloge, ki je v javnem interesu in se izvaja pri izvajanju javne oblasti, ki je bila prenesena na upravljavca;
  • iz razlogov javnega interesa na področju javnega zdravja v skladu z 9. odstavkom 2. črke h in i in 9. odstavkom 3. člena GDPR;
  • za namene arhiviranja v javnem interesu, znanstveno ali zgodovinsko raziskovalne namene ali za statistične namene v skladu s členom 89(1) GDPR, če je verjetno, da zakon iz odstavka 1 onemogoča ali resno škoduje doseganju ciljev tega obdelava, oz
  • uveljavljati, uveljavljati ali braniti pravne zahtevke.

(6) Pravica do omejitve obdelave
Imate pravico zahtevati, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, če velja kateri od naslednjih pogojev:

  • točnost osebnih podatkov posameznik, na katerega se podatki nanašajo, izpodbija za obdobje, ki omogoča preverjanju točnosti osebnih podatkov;
  • obdelava je nezakonita in posameznik, na katerega se podatki nanašajo, zavrne izbris osebnih podatkov in namesto tega zahteva omejitev uporabe osebnih podatkov;
  • upravljavec ne potrebuje več osebnih podatkov za namene obdelave, vendar ga posameznik, na katerega se podatki nanašajo, zahteva, da uveljavlja, izvaja ali brani pravne zahtevke ali
  • posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, je vložil ugovor zoper obdelavo v skladu s členom 21(1) GDPR do preverjanja, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad tistimi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Če obdelava omejena v skladu s pogoji, določenimi zgoraj, ti osebni podatki so - poleg njihovega skladiščenja - le s privolitvijo posameznika ali pa za uveljavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali za zaščito pravic katere koli druge osebe ali subjekta ali zaradi predelana pomemben javni interes unije ali države članice.

Za uveljavljanje pravice do omejitve obdelave nas lahko posameznik, na katerega se podatki nanašajo, kadarkoli obrnejo z zgoraj navedenimi kontaktnimi podatki.

(7) Pravica do prenosljivosti podatkov
Ti imajo pravico do osebnih podatkov v zvezi, ki ste ga navedli za nas, da bi dobili v strukturirane, skladne in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te informacije še en naboj brez ovirajo odgovornih, ki iz osebnih podatkov je bilo treba posredovati, če:

  • obdelava temelji na privolitvi v skladu s črko a 6. odstavka 1. člena ali črko a 9. odstavka 2. člena ali na pogodbi v skladu s črko b 6. odstavka 1. člena GDPR in
  • obdelava se opravi z uporabo avtomatiziranih postopkov.

Pri uveljavljanju pravice do prenosljivosti podatkov iz odstavka 1 Ti imajo pravico pridobiti, da se osebni podatki prenesejo neposredno iz dajatev na drugo odgovorno osebo, če je to tehnično izvedljivo. Uresničevanje pravice do prenosljivosti podatkov ne posega v pravico do preklica (pravica do pozabljenosti). Ta pravica se ne uporablja za obdelavo, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju uradne oblasti, prenesene na upravljavca.

(8) pravico do ugovora
Iz razlogov, ki izhajajo iz vaše posebne situacije, imate pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, kar temelji na členu 6(1)(e) ali f GDPR; to velja tudi za profiliranje na podlagi teh določb. Odgovorna oseba ne obdeluje več osebnih podatkov, razen če lahko dokaže prepričljive legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali če obdelava služi uveljavljanju, izvajanju ali obrambi pravnih zahtevkov.

Če se obdelujejo osebni podatki za neposredno pošiljanje pošte, imate pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, za namene takega oglaševanja; to velja tudi za profiliranje, kolikor je povezano s tako neposredno pošto. Če ugovarjate obdelavi za namene neposrednega trženja, osebni podatki ne bodo več obdelani za te namene.

V zvezi z uporabo storitev informacijske družbe, ne glede na Direktivo 2002/58/ES, lahko uveljavljate svojo pravico do ugovora z avtomatiziranimi postopki s tehničnimi specifikacijami.

Iz razlogov, ki izhajajo iz vaše posebne situacije, imate pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov za znanstvene ali zgodovinske raziskovalne namene ali za statistične namene v skladu s členom 89(1), razen če je obdelava potrebna za izpolnitev naloge v javni interes.

Pravico do ugovora se lahko kadarkoli obrne na odgovorno osebo.

(9) Avtomatizirane odločitve za vsak primer posebej, vključno s profiliranjem
Imate pravico, da ne odločate samo na podlagi avtomatizirane obdelave - vključno s profiliranjem -, ki bo imela pravni učinek ali podobno vplivala na vas na podoben način. To ne velja, če odločitev:

  • potrebne za sklenitev ali izvedbo pogodbe med posameznikom, na katerega se podatki nanašajo, in upravljavcem,
  • dovoljuje zakonodaja Unije ali države članice, za katero velja upravljavec, in če taka zakonodaja vsebuje ustrezne ukrepe za zaščito pravic, svoboščin in zakonitih interesov posameznika, na katerega se podatki nanašajo, ali
  • z izrecnim soglasjem posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Oseba odgovorna sprejmejo ustrezne ukrepe za zaščito pravic in svoboščin ter legitimnih interesov posameznika, ki vključuje vsaj pravico do pridobitve posega osebe s strani tistih, ki so odgovorni, da se izjavi o svojem položaju in izpodbijati odločitev pripada.

Ta pravica lahko kadarkoli posreduje osebi, na katero se podatki nanašajo, tako da se naslovi na odgovorno osebo.

(10) Pravica do pritožbe regulativnemu organu
Prav tako imajo, ne glede na katero koli drugače upravnega ali sodnega varstva, pravico do pritožbe pri nadzornem organu, zlasti v državi članici njihovega stalnega prebivališča, njihovo delovno mesto ali kraj domnevne kršitve, če oseba meni, da je obdelava, ki jih zadevajo osebni podatki kršijo to uredbo.

(11) Pravica do učinkovitega pravnega sredstva
Brez poseganja v katero koli razpoložljivo upravno ali zunajsodno pravno sredstvo, vključno s pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu v skladu s členom 77 GDPR, imate pravico do učinkovitega pravnega sredstva, če menite, da so bile vaše pravice po tej uredbi kršene. zaradi neupoštevanja obdelave vaših osebnih podatkov v skladu s to uredbo.

Vključitev Google Zemljevidov

(1) Na tem spletnem mestu uporabljamo Google Zemljevide. To nam omogoča, da vam prikažemo interaktivne zemljevide neposredno na spletnem mestu in vam omogoča priročno uporabo funkcije zemljevida. Ponudnik za to je Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Odjavi se: https://adssettings.google.com/authenticated

(2) Z obiskom spletne strani Google prejme informacijo, da ste dostopali do ustrezne podstrani našega spletnega mesta. Poleg tega bodo posredovani podatki, zbrani ob obisku naše spletne strani. To se zgodi ne glede na to, ali Google ponuja uporabniški račun, prek katerega ste prijavljeni, ali pa uporabniškega računa ni. Če ste prijavljeni v Google, bodo vaši podatki dodeljeni neposredno vašemu računu. Če ne želite biti povezani s svojim profilom v Googlu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti. Google shranjuje vaše podatke kot profile uporabe in jih uporablja za oglaševanje, tržne raziskave in/ali oblikovanje svojega spletnega mesta na podlagi potreb. Takšno vrednotenje se izvaja zlasti (tudi za uporabnike, ki niso prijavljeni) za zagotavljanje oglaševanja na podlagi potreb in za obveščanje drugih uporabnikov družbenega omrežja o vaših aktivnostih na našem spletnem mestu. Imate pravico ugovarjati ustvarjanju teh uporabniških profilov, pri čemer se morate za uveljavljanje te pravice obrniti na Google.

(3) Dodatne informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov in njihove obdelave s strani ponudnika vtičnikov so na voljo v ponudnikovi izjavi o varstvu podatkov. Tam boste našli tudi dodatne informacije o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitve za zaščito vaše zasebnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=de. Google obdeluje tudi vaše osebne podatke v ZDA in jih je predložil zasebnostnemu ščitu EU-ZDA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Google spletni krstni kamen

To spletno mesto uporablja tako imenovane spletne pisave, ki jih zagotavlja Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (»Google«) za enoten prikaz pisav. Ko prikličete stran, vaš brskalnik naloži zahtevane spletne pisave v predpomnilnik brskalnika, da pravilno prikaže besedilo in pisave.

Če želite to narediti, se mora brskalnik, ki ga uporabljate, povezati z Googlovimi strežniki. Zato se Google izve, da je našemu spletnemu mestu dostopal prek vašega IP-naslova. Uporaba Googlovih spletnih pisav je v interesu dosledne in privlačne predstavitve naših spletnih storitev. To je legitimen interes v smislu člena 6, odstavek 1, lit. f DSGVO Če vaš brskalnik ne podpira spletnih pisav, bo vaš računalnik uporabljal privzeto pisavo.

Za primere, v katerih se osebni podatki prenesejo v podjetje Google LLC v ZDA, se je Google certificiral v skladu z ameriško-evropsko pogodbo o varstvu podatkov "Privacy Shield", ki zagotavlja skladnost s stopnjo varstva podatkov, ki velja v EU.

Če želite več informacij o Google Spletnih pisavah, glejte https://developers.google.com/fonts/faq in v Googlovem pravilniku o zasebnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=de
Odjava: https://adssettings.google.com/authenticated

Uporaba hCaptcha

Na naši spletni strani uporabljamo anti-bot storitev hCaptcha (v nadaljnjem besedilu "hCaptcha"). To storitev zagotavlja Intuition Machines, Inc., korporacija Delaware ("IMI") iz Združenih držav. hCaptcha se uporablja za preverjanje, ali je podatke, vnesene na našem spletnem mestu (npr. na strani za prijavo ali kontaktnem obrazcu), vnesel človek ali samodejni program. V ta namen hCaptcha analizira vedenje obiskovalca spletne strani ali mobilne aplikacije na podlagi različnih značilnosti. Ta analiza se začne samodejno, takoj ko obiskovalec spletne strani ali mobilne aplikacije vstopi v kateri koli del spletnega mesta ali aplikacije z omogočenim hCaptcha. Za analizo hCaptcha ovrednoti različne informacije (npr. IP naslov, trajanje bivanja obiskovalca na spletnem mestu ali aplikaciji ali premiki miške uporabnika). Podatki, zbrani med analizo, se posredujejo IMI. Analiza hCaptcha v "nevidnem načinu" lahko poteka popolnoma v ozadju. Obiskovalci spletnega mesta ali aplikacije niso obveščeni, da se taka analiza izvaja, če uporabniku ni predstavljen izziv. Obdelava podatkov poteka na podlagi člena 6(1)(f) GDPR: Upravljavec spletnega mesta ali mobilne aplikacije ima legitimen interes za zaščito svojega spletnega mesta pred zlorabo avtomatiziranega pajkanja in neželene pošte. IMI deluje kot "obdelovalec podatkov", ki deluje v imenu svojih strank za namene GDPR in kot "ponudnik storitev" za namene kalifornijskega zakona o zasebnosti potrošnikov (CCPA). Za več informacij o politiki zasebnosti in pogojih uporabe hCaptcha in IMI si oglejte naslednje povezave: https://www.hcaptcha.com/privacy und https://www.hcaptcha.com/terms.

Uporaba GTranslate

Da bi vam lahko ponudili naše spletno mesto v več jezikih, uporabljamo storitev "GTranslate", ki jo zagotavlja "GTranslate Inc." Izjavo o varstvu podatkov si lahko ogledate tukaj: https://policies.google.com/privacy

Usklajevanje podpore hospicu

Klaudia Kreiter-Eyle
Pediatrična sestra, specialistka paliativne oskrbe, etnologinja

Baerbel Lamprecht
Spremljevalec otroškega in mladinskega hospica

telefon: 07231 8001008
E-pošta: mail @sterneninsel.com

Če nas ne morete priti osebno, nam pustite sporočilo na telefonskem odzivniku.

Koordinacija podpore ob žalovanju

Mylène Krink-Zorn
Certificirana kreativna terapevtka, otroška in mladinska žalostna svetovalka

Petra Krog
Svetovalec za obžalovanje otrok in mladostnikov

telefon: 07231 5662773
E-pošta: žalost@sterneninsel.com

Prosimo, pustite nam sporočilo na telefonskem odzivniku.

Sterneninselurad

Simone Hochmuth

telefon: 07231 8001008
E-pošta: mail @sterneninsel.com

Do nas lahko pridete:
Montag bis Freitag 9 – 00 ur
V drugih primerih nam pustite sporočilo na telefonskem odzivniku.

informativni večer

 

Vljudno vabljeni na enega izmed naših informativnih večerov


Če nas želite podpreti kot prostovoljca ali poznate koga, ki ga zanima:

Od druge polovice leta 2022 se bomo ponovno kvalificirali za ambulantno podporo otrok in mladostnikov v hospicu. Da bi lahko izvedeli več o našem delu, redno organiziramo informativne večere v Sterneninsel kamor vas vljudno vabimo.

Prosimo, nosite masko FFP2 in pridite s hitrim testom, ki se posodablja vsak dan, ne glede na to, ali ste cepljeni, necepljeni ali ozdraveli. Najlepša hvala.

Naslednji informativni večer v Sterneninsel:

Torek, 28. junija 2022 ob 18.30

 

Za naše načrtovanje je potrebna registracija – z veseljem po e-pošti ali telefonu.

Veselimo se srečanja z vami.
Ekipa iz Sterneninsel


 

Kontakt

Sterneninsel e. V
Ambulantna otroška in mladinska hospicijska služba Pforzheim in Enzkreis
Wittelsbacherstr. 18, 75177 Pforzheim

telefon: 07231 8001008
E-pošta: mail @sterneninsel.com